Restaurant Week 2022 okazało się być ogromnym sukcesem w tym roku! Liczba zainteresowanych osiągnęła rekordowe ilości. W odpowiedzi na prośby Gości, organizatorzy wydarzenia postanowili przedłużyć festiwal do 15 kawietnia! Najlepsze restauracje z województwa śląskiego zapraszają na popisowe trzydaniowe menu spoza karty. W cenie 59 zł od osoby. Rezerwacje można składać w aplikacji lub na stronie internetowej festiwalu.
Festiwal Restaurant Week 2022 przedłużony do 15 kwietnia
Wiosenna edycja wydarzenia miała potrwać do 10 kwietnia, jednak ze względu na ogromne zainteresowanie i liczne prośby Gości organizatorzy zdecydowali się wydłużyć ten czas o pięć dni, do 15 kwietnia. Smakosze, którzy nie zdążyli wybrać się na degustację zyskali więc niemal dodatkowy tydzień na odkrywanie nowych miejsc i spróbowanie zaskakujących połączeń smaków przygotowanych przez top Chefów na Śląsku.
Wspólnie z restauratorami namawiamy naszych Gości: zadbajmy o siebie i Bliskich, dajmy się ugościć w najlepszych restauracjach i poprzez jedzenie poprawmy samopoczucie! Teraz to szczególnie istotne - zachęca Ewa Pawella, współorganizatorka Restaurant Week.
Nie przeocz
- Za te grzechy nie dostaniesz rozgrzeszenia. Ksiądz nie będzie miał wyboru
- Iga Świątek prywatnie. Kocha koty, cappuccino i klasycznego rocka! [zdjęcia]
- Takich rzeczy nie trzymaj w portfelu. One odpychają od niego pieniądze [lista]
- Wyższe wynagrodzenia już od 1 lipca. Tyle dostaniesz "na rękę" [wyliczenia netto]
W przedłużonej edycji Restaurant Week swój udział zadeklarowały restauracje ze wszystkich miast na Śląsku biorących udział w Festiwalu najlepszych restauracji. Znajdują się one w:
- Katowicach
- Bielsku - Białej
- Gliwicach
- Tychach
- Knurowie
- Tarnowskich Górach
- Bytomiu
- Zabrzu
- Siemianowicach Śląskich
A dokładną listę restauracji z województwa śląskiego, które biorą udział w wydarzeniu znajdziesz tutaj
Podczas festiwalu można spróbować unikalnych dań, których nie znajdują się w regularnym menu restauracji. Indyk w algach nori podany z risotto z kafirem, chmurką ryżową i sosem sezamowym (BOSCO), fondant z sandacza i łososia podany z jarmużem i migdałami (Stek i Wino) czy policzki wieprzowe po syczuańsku podane z makaronem lo main i czarnym sezamem (Ważne Miejsce) to zaledwie kilka spośród wielu propozycji od najlepszych Chefów.
Przedłużona edycja Restaurant Week będzie więc doskonałą okazją do odkrywania nowych smaków oraz klimatu restauracji!
Zestaw składający się z przystawki, dania głównego i deseru jest dostępny w specjalnej cenie 59 zł za osobę, a dodatkowo każdy pełnoletni Gość otrzyma w prezencie od partnera festiwalu specjalny koktajl - do wyboru - Martini Fiero & Kinley Tonic Water lub mocktail Kinley Yuzu.
Menu tworzone specjalnie na festiwal złożone jest w taki sposób by zarówno wegetarianie jak i miłośnicy dań mięsnych mogli skorzystać z degustacji. Miejsca można rezerwować na stronie Festiwalu lub w aplikacji w bardzo łatwy sposób:
- Wybierz liczbę osób biorących udział w wydarzeniu,
- Ustal datę, godzinę
- Wybierz jedno z dwóch menu
Każda wizyta w restauracji podczas Restaurant Week jest przewidziana na 90 minut. Festiwal pozostaje wierny filozofii #SzanujJedzenie. Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu przy dokonywaniu rezerwacji online marnowanie żywności w restauracjach ograniczone jest do minimum.
Musisz to wiedzieć
CBŚP na Pomorzu zlikwidowało ogromną fabrykę „kryształu”
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?