W Myszkowie restauratorzy są gotowi na przyjmowanie klientów w ogródkach. Tam, gdzie takie miejsca funkcjonowały w ubiegłym roku i wcześniej, w większości są stoiki, krzesła, parasole. Zostały zabezpieczone na zimę. Wystarczy je umyć, zdezynfekować.
W Capri już dzisiaj robią prace porządkowe w ogródku.
W gotowości są w La Stazione, Kongresie, gdzie są sprzęty na zewnątrz. W Ottavo zapowiadają, że w poniedziałek ogródek najprawdopodobniej też będzie czynny.
Miejsce na ogródek jest w Republice, Magu.
Wspieramy Lokalny Biznes!
Zgodnie z nowymi wymogami sanitarnymi w barach, kawiarniach, pubach, restauracjach i strefach gastronomicznych w galeriach i centrach handlowych obowiązywać będzie limit 1 osoby na 4 m kw., dezynfekcja stolika po każdym kliencie, zachowanie 2 m odległości między stolikami, zachowanie dystansu 1,5 m od gości siedzących przy osobnych stolikach, noszenie maseczek oraz rękawiczek przez kucharzy oraz obsługę lokalu gastronomicznego.
Goście restauracji będą mogli zdjąć maseczki, siedząc już przy stolikach. Blaty będą mogły być odsunięte od siebie o 1 metr pod warunkiem, że stoliki oddzieli się dodatkowo co najmniej metrowymi przegrodami.
Obejrzyj dokładnie
Zobacz koniecznie
Bądź na bieżąco i obserwuj
Strefa Biznesu: Polska nie jest gotowa na system kaucyjny?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?