Moja babcia gotowała bardzo dobre gołąbki, mama też się nauczyła. Może nie były jakieś wyjątkowe, jednak ich smak zapamiętam do końca życia, tak samo jak smak pierogów. Gdy jestem u rodziny, to zawsze staram się zjeść cudowne gołąbki mojej mamy.
Mieszkam na Śląsku od niemal 20 lat, więc prędzej czy później musiałem spotkać na swojej drodze rolady, kluski śląskie, pachnący żur, modrą kapustę i wszystkie te tradycyjne potrawy. Kuchnia śląska bardzo mi smakuje i lubię ją, mimo tego, że jest dość ciężka i, jakby to powiedzieć, mało trendy. Niczego jej nie ujmuję, bo jak mówię jest bardzo dobra, jednak ja zawsze pozostanę wierny smakom z mojego dzieciństwa. Smakom z gór. AR
*Tauron Nowa Muzyka ZNAJDŹ SIĘ NA ZDJĘCIACH
*Beerfest 2012 zakończony ZOBACZ ZDJĘCIA
*KONKURS FOTOLATO 2012: Przyślij zdjęcia, zgarnij nagrody!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?