Jak warzyć po naszymu? W sobotę z DZ dodatek "Kuchnia śląska"
Katarzyna Pachelska
W sobotę specjalny dodatek "Kuchnia śląska", czyli jak warzyć, żeby było po naszymu, czyli po śląsku. W nim wielki finał akcji DZ "Przwdziwa kuchnia śląska" - przedstawiamy 21 lokali z naszego województwa, w których można zjeść tradycyjne regionalne dania (uwaga! przetestowane na dziennikarzach). Podajemy przepisy na prawdziwą śląską roladę, kluski (biołe i czorne), żur, wodzionkę, a nawet na himmelreich, czyli wieprzowinę po śląsku. Specjalistka od śląskiej kuchni, Elżbieta Łobońska mówi, jakie powinny być kluski - z dziurką czy bez. A Krzysztof Hanke, Marian Dziędziel, Marta Fox i Marek Czyż opowiadają, jakie śląskie dania smakują im najbardziej. Polecamy!