Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Jak warzyć po naszymu? W sobotę z DZ dodatek "Kuchnia śląska"

Katarzyna Pachelska
arc.
W sobotę specjalny dodatek "Kuchnia śląska", czyli jak warzyć, żeby było po naszymu, czyli po śląsku. W nim wielki finał akcji DZ "Przwdziwa kuchnia śląska" - przedstawiamy 21 lokali z naszego województwa, w których można zjeść tradycyjne regionalne dania (uwaga! przetestowane na dziennikarzach). Podajemy przepisy na prawdziwą śląską roladę, kluski (biołe i czorne), żur, wodzionkę, a nawet na himmelreich, czyli wieprzowinę po śląsku. Specjalistka od śląskiej kuchni, Elżbieta Łobońska mówi, jakie powinny być kluski - z dziurką czy bez. A Krzysztof Hanke, Marian Dziędziel, Marta Fox i Marek Czyż opowiadają, jakie śląskie dania smakują im najbardziej. Polecamy!

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!