3 z 16
Poprzednie
Następne
Jesienne surówki nie tylko pysznie smakują, ale są też zdrowe. To dawka witamin oraz wartościowych minerałów. Zobacz propozycje!
Surówka Colesław z kalafiora
SKŁADNIKI:
300 g kalafiora
1 marchewka
1 mała cebula
3 łyżki majonezu (lub jogurtu greckiego)
2 łyżeczki soku z cytryny
1 łyżeczka miodu
sól, pieprz
WYKONANIE:
Kalafiora umyć, pokroić na różyczki, osuszyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Marchewkę obrać i również zetrzeć na tarce, wymieszać z kalafiorem. Doprawić solą i zostawić na pół godziny jeśli mamy czas. Cebulę obrać i drobno posiekać, posolić i dodać do reszty warzyw, doprawić pieprzem, dodać majonez, sok z cytryny oraz miód. Wszystko wymieszać.