Precle w 100 wydaniach. Na słodko i wytrawnie
Czym jest precel – każdy wie, jednak idziemy o zakład, że takich precli jak u Pana Precla jeszcze nie jedliście! Oblane czekoladą, nadziane serami, wędlinami i warzywami. A każdy z nich ciepły, chrupiący i pachnący po prostu obłędnie.
W menu Pana Precla znajdziemy ponad 100 rodzajów precli. Zacznijmy od tradycyjnych wegańskich precli “ósemek” posypanych ziarnami. Na fanów słodkich przekąsek czekają precelki polane różnymi rodzajami czekolady czy miodem i posypane orzechami, kokosem lub cynamonem. Miłośników słodkości z pewnością ucieszą też okrągłe precelki nadziewane borówkami, szarlotką, krówką czy czekoladą. A co dla fanów wytrawnych smaków? Flagowy produkt Precla, czyli preceldog!
Preceldog – zdrowa alternatywa dla hotdoga
Preceldogi to podłużne i chrupiące precle, wypełnione wytrawnymi nadzieniami i podawane zawsze na ciepło. Są dostępne w wersji mięsnej i wegetariańskiej.
Co w środku? Oto zaledwie kilka pozycji z menu mięsnych preceldogów: Kurczak koperkowo-ziołowy (ser mozzarella, kurczak, sos koperekowo-ziołowy), Salami Hot (salami, papryka jalapeno, ser mozzarella), Kurczak Musztardowo-Miodowy (kurczak, sos muszatrdowo-miodowy, rukola, ser mozzarella). Wegetarianom z pewnością przypadną do gustu Funghi (pieczarki, ser mozzarella), Spinacio (szpinak, ser feta, czosnek, ser mozzarella) czy Cheese Crunchy (cebula prażona, ogórek konserwowy, ketchup, ser mozzarella).
Preceldogi to pyszna i zdrowa przekąska na drogę, do pracy, szkoły, a nawet na domówkę. Wystarczy, że pokroisz je jak sushi i podasz z sosami, które również są dostępne w ofercie Pana Precla. Każdego dnia wypiekanych jest 7 preceldogów z oferty standardowej oraz 2 z oferty specjalnej – tzw. Precle Dnia.
Inspirowane tradycyjną rumuńską recepturą
Historia Pana Precla zaczęła się w kraju Drakuli. – Pewnego razu podczas pobytu w Rumunii, skąd pochodzę, spróbowaliśmy tamtejszych tradycyjnych precli. Tak nam zasmakowały, że
postanowiliśmy przywieźć ten smak ze sobą do Polski i dać szansę na spróbowanie tych pysznych przekąsek także innym – opowiada Cristina Niewiadomska, która razem z mężem Markiem założyła Pana Precla. Małżonkowie od początku sami uczyli się zaplatania i wypieku precli, a w ciągu 12 lat działania firmy ulepszali rumuńską recepturę ciasta i rozwijali ofertę precli nadziewanych.
Bez konserwantów, spulchniaczy i polepszaczy smaku
Wypieki Pana Precla to pożywne, smaczne i świeżo przygotowane z wysokiej jakości składników przekąski. A kolejki przed jego okienkami we Wrocławiu, Łodzi, Toruniu i Warszawie stały się już niemałą tradycją. – Nasze precle są robione ręcznie, a następnie obwarzane we wrzącej wodzie i wypiekane w piecu. Cały proces odbywa się na miejscu, a klient może go zobaczyć przez szybę – wyjaśnia Marek Niewiadomski. – Codziennie wyrabiamy świeże wegańskie ciasto. Nie dodajemy do niego żadnych konserwantów, spulchniaczy czy polepszaczy smaku. Ogromną wagę przykładamy do czasu wyrastania ciasta i wypieku. Pewnie dlatego nasze precle stały się takim hitem – dodaje pani Cristina. Teraz mieszkańcy Katowic będą mogli ich skosztować.
Darmowy precel czeka na Ciebie!
7 czerwca Pan Precel otwiera lokal przy ulicy 3 Maja 20 w Katowicach. W dniu otwarcia, od 8:00 do 20:00, na każdego odwiedzającego czeka darmowy precel w wybranym przez siebie smaku. A jeśli dodatkowo polubimy Pana Precla na Facebooku lub Instagramie, otrzymamy kolejnego precla gratis. Warto więc świętować razem z Panem Preclem! Po otwarciu lokal będzie czynny codziennie, również w niedziele.
![Pan Precel przybywa do Katowic. Przyjdź na otwarcie lokalu i odbierz darmowego precla](https://d-pt.ppstatic.pl/k/r/1/8b/e9/6655d39f2fc50_p.jpg?1716900767)
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?