Tematem wiodącym półfinałów BlogerChefa będzie kuchnia amerykańska. Myliłby się jednak ten, kto sądzi, że blogerzy będą rywalizować jedynie w przygotowywaniu steków czy hamburgerów.
- Kuchnia amerykańska to nie tylko hamburgery. Kto zechce przyjść, by obserwować, jak radzą sobie z amerykańską kuchnią blogerzy, przekona się o tym - zapewnia Marek Mocny, szef gastronomii Hotelu Poziom 511 Spa&Design w Podzamczu.
Wśród potraw, które na wylosowanych stanowiskach kuchennych będą przygotowywali uczestnicy konkursu, znajdą się m.in. nowoorleańska jambalaya, meksykański dip guacamole, cytrynowa tarta rodem z Florydy, czekoladowe brownies i wiele innych smakowitości.
Kto będzie oceniał umiejętności kulinarne polskich blogerów? Przewodniczącym jury jest Mirosław Drewniak, uznany szef kuchni, członek-założyciel Fundacji Klubu Szefów Kuchni oraz konsultant kulinarny pierwszej polskiej edycji programu "MasterChef".
Pozostali członkowie jury to Marek Mocny, kierownik gastronomii hotelu Poziom 511, oraz tamtejszy szef kuchni Damian Horwat.
Którzy blogerzy biorą udział w IV półfinałach BlogerChefa, co sami mówią o sobie oraz relację z konkursu przeczytacie na dziennikzachodni.pl
*Kutz: Autonomia okazała się oszustwem. Ślązakom należy się status mniejszości etnicznej [WYWIAD RZEKA]
*TYLKO W DZ: Niesamowite zdjęcia górników i kopalń z XIX w. Maxa Steckla
*Cygańskie wesele w Rudzie Śl. On - 21 lat, ona 16 lat. ZOBACZ ZDJĘCIA Z ZABAWY
*Serial Anna German [STRESZCZENIA ODCINKÓW]
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na Twitterze!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?