Kulinarny Ogień w Bytomiu! Pierwszy Marsz Śląskiej Gastronomii już za nami
Dziś, 2 czerwca, Łagiewniki przeżywają kulinarną ucztę dzięki wydarzeniu Kulinarny Ogień, które przyciąga zarówno amatorów gotowania, jak i miłośników dobrego jedzenia. Impreza, będąca częścią obchodów 770-lecia Bytomia, rozpoczęła się o godzinie 12:00. Z pod restauracji Hotelu Lantier przy ul. Krzyżowej 24 wyruszył Pierwszy Marsz Śląskiej Gastronomii, kierując się do Parku Amendy.
Kulinarny Ogień został stworzony kilka lat temu z myślą o pomaganiu najbardziej potrzebującym – dzieciom i seniorom. Dochód z tegorocznej, bytomskiej edycji zostanie przekazany na rzecz Profilaktyczno-Terapeutycznej Świetlicy Środowiskowej im. Świętej Elżbiety oraz Związku Górnośląskiego Koła Łagiewniki. To szczytny cel, który dodaje wydarzeniu wyjątkowego znaczenia.
Kulinarna uczta dla najbardziej wymagających krytyków
Krzysztof Drabik, współorganizator wydarzenia, zachęca wszystkich uczestników do zabrania ze sobą kucharskich kitli i innych gastronomicznych akcesoriów.
- Chochle, durszlaki i wałki też są mile widziane. W Parku czekać będą najlepsi kucharze na Śląsku, dobre jedzenie i wspaniała atmosfera – dodaje Drabik.
Impreza trwa do godziny 21:00, a jej finałem będzie spektakularny pokaz lotniczo-pirotechniczny. Kulinarny Ogień w Łagiewnikach to nie tylko wyjątkowa okazja do skosztowania lokalnych przysmaków, ale także wspaniała możliwość wsparcia ważnych społecznie inicjatyw. Serdecznie zapraszamy wszystkich mieszkańców i gości do wspólnego świętowania w Parku Amendy!
Nie przeocz
Musisz to wiedzieć
Euro 2024: STUDIO-EURO ODC-3 PRZED MECZEM POLSKA - AUSTRIA
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?